Susanna Rantanen

Susanna Rantanen – yrittäjä, Employee Experience Agency Emine Oy

Susannasta piti tulla isona opettaja, sisustusarkkitehti, näyttelijä, toimittaja ja lopulta markkinoinnin ammattilainen. Ei kuitenkaan ikinä, missään tapauksessa HR-asiantuntija. Vaan toisin kävi. Vahingossa HR-uralle imaisu osoittautuikin onnen kantamoiseksi ja loi pohjan lopulta myös yrittäjyydelle.

Yrittäjäntaipale alkoi vuonna 2010 perustetun Heebon kanssa. Heebo kehitti yrityskulttuuriin rekrytoinnin match & meet -sovellusta, mutta liian aikainen lähtö ja markkinakoko kurittivat tätä suunnitelmaa vuosien aikana niin rankasti, että vuonna 2016 Susanna päätti laittaa Heebon pillit pussiin. Hän myi sovelluksen ja ajoi yrityksen alas.

Tyhjän päälle Susanna ei kuitenkaan jäänyt. Vuonna 2012 Heebosta yhtiöitetty Emine oli ottanut riittävän tukevasti alleen, ja Susanna siirtyi vetämään Emineä päätoimisesti loppuvuonna 2016. Susanna tunnetaan alansa innovaattorina ja uudisraivaajana. Häntä on muun muassa IT-alalla tituleerattu modernin rekrytoinnin ykkösbrändiksi. Emineä taas pidetään alansa “rokkitähtenä”.

B2020-verkostoon Susanna tutustui yrittäjätaipaleensa alkuaikoina. Hän löysi samanhenkisten ihmisten yhteisön B2020 tapahtumista. Lapin Timoa – Fondia- ja Heltti-yrittäjää, ja entistä Boardman 2020 -hallituksen puheenjohtajaa voi kaiketi syyttää siitä, että Susanna sai kipinän Boardman 2020 -yhteisöön vaikuttamiseen hallitustyöskentelyn muodossa. Boardman 2020 -hallituksen rinnalla Susanna toimii myös Boardman Oy:n hallituksen jäsenenä.